2012-11-28 11:25:49• hírek • Szatmár.ro

Kitűnő eredményt ért el a szatmári Mindy Budapesten

Nagy Lehel kutyakiképző szatmárnémeti egyik legígéretesebb kutyájával, Mindyvel járt a Szatmár.ro szerkesztőségében.

Az ismert kutyakiképző egy nemrégiben tartott budapesti tenyészszemlén vett részt, ahol az általa "oktatott" négylábú kitűnő minősítéssel szerepelt. A Mindy nevű belga juhászkutyának nem csak küllemét, mozgását nézték a rendezvényen, a kutyakiállításoktól eltérően a tenyészszemléken a kutyák ösztöneit is tesztelik. A belga juhászok nagyon sokoldalú kutyák, kitűnően képezhetők, többek között a határrendészet és a rendőrség is gyakran használja ezeket az állatokat - magyarázza a kutyakiképző.

Mindy egyébként nem csak a tenyészszemléken, hanem egyéb megmérettetéseken is jól teljesít, ezért Szatmárnémeti egyik legtehetségesebb, legígéretesebb sport-kutyájának tartják a szakértők. Egy hónapja kitűnően szerepelt egy munkavizsgán, most pedig az IPO vizsgára készül, amelyen olyan "tantárgyakból" bizonyít majd, mint a nyomkövetés, őrzés-védés és engedelmesség. Nagy Leheltől megtudtuk: Szatmár megyében kevesen vannak, akik a sport-kutyázásba belevágnak, ugyanis rengeteg időt és edzést igényel, de bízik benne, hogy Mindy eredményeinek láttán mások is kedvet kapnak ehhez.

A kutyakiképző, amellett, hogy a szatmár.ro szakértője, az Angel Dog Egyesület lelkes tagja is. Elmondta: hamarosan állatterápiás foglalkozásokat indítanak a Mária-központban, ahol árva, fogyatékos gyerekeknek tartanak majd kutyás foglalkozásokat. Emellett elindítanak egy olyan projektet is, melynek keretében börtönben büntetésüket töltő, jó magaviseletű rabok segítségével képeznek majd kutyákat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: